torstai 18. heinäkuuta 2013

Pikkuruisia tennareita

Työkaverit pyysivät mua tekemään lahjan erään kollegan vastasyntyneille kaksosille. Tovin googletin ja törmäsin niin ihanaan vauvan tennareiden ohjeeseen, että pakkohan sitä oli testata. Itsellä ei ainakaan kuvat tuossa ohjeessa näy, joten alku oli hieman hankalaa. Lopputuloksen hahmottamiseen käytin tätä ohjetta, vaikken tekstistä ymmärtänyt sanaakaan. Hieman muokkasin molempia ohjeita ja testasin eri vaihtoehtoja. Yrityksen ja erehdyksen kautta sain viimein valmista aikaiseksi. Nyt näitä tennareita onkin saanut tehdä useammat. Voisipa näitä tehdä ihan varastoon, niin on sitten antaa vauvalahjaksi.

Lankana käytin Novitan Miamia. 3mm koukulla ja puolipylväillä lopputulos oli tarpeeksi napakka.



Iik, miten ihanat sukat!

Ja siitä se idea sitten lähti... Ravelry on tällaiselle ihmiselle pahasta, siitä olen varma. Näin kuvan Selbudeath-sukista ja pakkohan sellaiset oli itsellekin saada. Ohje on hieman pienemmälle jalalle kuin nämä mun sirot lumikengät, joten valitsin langaksi Novitan Nallen. Näin sain kokoa sen verran suuremmaksi, että sukista tuli juuri sopivat omaan jalkaan. Toivottavasti tulee kylmä talvi, koska nuo sukat on todella lämpimät. Mun jalat meinasi sulaa jo sovitusvaiheessa. :D


Hyvä ystävä pyysi mua tekemään pinkit sukat synttärilahjaksi ja koska kyse oli pyöreistä vuosista, suostuin tietenkin. Alkoi kyllä kieltämättä hieman harmittaa, etten tehnyt itsekin pinkkejä, koska lopputulos näytti niin hyvältä. "Normaalijalkaiselle" ystävälle tein sukat ohjeen mukaan Sandnes Garn Sisusta.


Oslo-anorakken

Norjalaisen ystäväni Facebook-päivitys johti tämän ihanan neulehupparin tekoon. Oslo-anorekkenin ohje on saatavilla myös englanniksi, joten ei hätää, mikäli ei norjan kieli ole ensimmäisenä listalla. :) Sen verran reilun kokoinen tästä tuli, että toivottavasti mahtuu tytölle vielä tulevana syksynä. Keväällä tämä oli vielä hieman iso. Toki sopivimmillaan olisi varmasti kesken kuumimman kesän...


Novitan Isoveli soveltui ohjeeseen mainiosti. 1-2 -vuotiaan koko valmistui parissa päivässä. Ohje oli selkeä ja huppari todella nopea neuloa. Varmasti teen samalla ohjeella isomman, kun tämä ei enää mahdu. Hihat olisivat voineet olla aavistuksen leveämmät, jotta pukeminen olisi helpompaa. Siinäpä muokattavaa seuraavaan tekeleeseen.

Lastenleikkiä

Jostain on aloitettava, eikä ajatuksena ole raportoida jokaista neulomusta, joten aloitetaan näistä pikkuneidin ensimmäiseksi syntymäpäiväksi tehdyistä kilppareista. Nämä hurmaavat pikku-Sheldonit olivat oikein mieluisia päivänsankarille.


Lankana näissä on Novitan 7 veljestä. Hieman hankaluuksia oli kilven ylä- ja alaosan liittämisessä toisiinsa, sillä en vain yksinkertaisesti ymmärtänyt ohjetta. Mutta pienellä soveltamisella onnistui viimein. Jouluksi valmistui vielä kolmas konna tytön kummien tyttärelle lahjaksi.


Ja onhan ne synttärit tänä vuonnakin. :) Ohje on jo hankittuna Happypotamusta varten. Seiskaveikan jämistä meinasin senkin tehdä. Vielä tosin pohdiskelen, käytänkö päävärinä valkoista vai jotain muuta - kenties mustaa tai ruskeaa. Onneksi tässä on vielä kolmisen kuukautta aikaa. Mutta kohtahan tuo olisi aloitettava.

Hiljaiselo päättyy viimein

Johan tässä on vuosi jos toinenkin vierähtänyt edellisestä postauksesta. Olin kahden vaiheilla, perustanko uuden blogin, mutta emmää jaksa. Mennään samalla vanhalla ja päivitetään vähän tietoja. :)